Kaposvárra került a maraton futás bajnoki címe

2014.10.13 10:45

Nagy Tamás János a maraton futás magyar bajnoka!

 

Szombaton rendezték a 29. Spar Maratont, mely rekordszámú induló mellett (23 450), kifejezett meleg időjárás fogadta a futókat.

A magyar bajnokságon induló Nagy Tamás János, aki ranglista vezetőként érkezett a fővárosba. (2:23:54) A favoritnak mégis talán a tavalyi címvédő, a londoni olimpián maratoni távon szereplő Kovács Tamás volt.

A verseny ennek megfelelően alakult, Kovács Tamásék vezeték (váltós csapat) a tempót, melyhez Nagy Tamás is csatlakozott. Az ellenfeleknek ez túl erős tempó volt így a várakozásoknak megfelelően csak ketten maradtak. Köszönhető az 1:10:24-as félmaratoni idejükhöz. Nagy Tamásnak is erősnek bizonyult kezdés így saját tempóra vissza állva lemaradt a címvédőtől. A 35. kilométernél már úgy nézett ki, hogy a sorrend ez maradt, mikor Nagy Tamás köszönhetően annak is, hogy a 3. helyzet jelentősen lemaradt, mindegy-mindegy alapon megpróbált ritmust váltani. A vezető látótávolságon belüli helyzete is segítette a küzdésben. a verseny 40. kilométernél még az olimpikon vezetett de ekkor jött a búzdítás "Gyerünk Pajti ez életed lehetősége", a kaposvári atléta mindent beleadva megpróbálta ledolgozni a még jelentős különbséget, ami végül sikerült is, 400 méterrel a vége előtt utolérte Kovács Tamást, akinek már hiába kiabálták be, hogy fuss. Ekkor már Nagy Tamás nem engedte ki kezei közül az adódó lehetőséget. 2:27:14 a győztes idő! A 2014 évi Maraton futás Magyar Bajnoka NAGY TAMÁS JÁNOS

Tamás rengeteg sikert aratott már pályafutás során, ezeket főleg külföldön érte el. Viszont most hazai pályán is letette névjegyét, és ezzel legnagyobb sikerét elérve, legyőzve a londoni olimpia magyar résztvevőjét, a címvédő Kovács Tamást.

—————

Vissza