Kaposvári Betyárok

1.Alapító okirat.

            1.1 A kezdetek.

            Az úr meg testülésének 2007. esztendejében annak is a hulló levelek havában történt ez a jeles esemény. Mikor Domján Tibor csibész társammal egy erőpróbára készültünk, melynek helyszíne a Magyar tenger partja.

Az ellenfeleinket porba alázó kis duónk jelentkezési ügyeit nagy mellényel magamra vállaltam.

Egész szépen ment minden, míg  a csapatnév választáshoz nem értem. Itt megtorpantam.

Hosszasan töprengtem „ Mint  a búsuló juhász, kinek vész vitte volna el a nyáját!” , míg az isteni szikra meg nem áldotta elmém és eme  mindent elmondó „Kaposvári Betyárok” nevet adtam kompániánknak.

A név mindenki tetszését elnyerte, különös kép Györék Roland bajtársat , ki mikor olvasván a nevezettek névsorát és látván nevünk, arcán száját szélesre húzván, piros pozsgás arccal, csillogó szemekkel, mely felénk irányuló tündöklése megtört szemüvegén, a tőle megszokott temperamentummal hangoztatta nevünk.

Hát így esett a nagy esett, mikor a Kaposvári Betyárok először vonult hadba.

A verseny első napjának reggelére az évszaknak megfelelő időjárásra ébredtünk, hosszútávfutó szemmel nézve „ideális futóidő”.  Versenyen a tőlünk elvártan teljesítettünk első helyen zárva a napot. Második nap az időjárás a feje tetejére ált! Cudar egy idő volt, fagypont alatti hő mérséklett kíséretében viharos Ék-i szél, mely hátán hó pelyhek lovagoltak.  Az időjárás szeszéje mindenkit megtréfált, így minket is. Következés kép visszacsúsztunk a 3. helyre.

Eredmény : Nagy Tamás János egyéniben első, Domján Tiborral alkotott duónk harmadik helyen végzett.

Ezekkel az eredményekkel büszkén , emelt fővel  vonultunk  haza, azzal a tudattal, hogy e verseny emlékét örökre belevéstük elménkbe.

Alapító tagok:

                        Nagy Tamás János as lóti-futi as Tomislav

                        Domján Tibor as Tibi

            1.2. Kaposvári Betyárok múltja

A következő év tavaszával nem csak a jó idő, rügyező fák és a madárcsicsergés érkezett meg, de az új kihívások is felfedték magukat.

Következett az Elvira maratón váltó, melynek helye az egykori római város Savaria, ma Szombathely névvel illetik.

A verseny szabályai szerint négy legény tisztes helytállása kellet a táv teljesítéséhez.

Legénnyel mi nem szolgálhatunk, de betyárokkal annál inkább. Hisz mindenki tudja a föld e fertályán a zselici rengeteg a jó szándékú rabló bandák Mekkája.

Így a Kaposvári betyárok nevet büszkén viselő eszményéhez hű tagokat toboroztunk.

Új tagok. -Vidor Zsolt as idegen légiós

  • Szabó Péter as Pettucini
  • Dobeovodzky Tamás as Tomi as „T” Mester.

A verseny további szabályai voltak. A futás „ Királynőjének”  is hívott 42,195km-es távot 4 fő  váltóban teljesítheti. Nálunk Pettucini, Én( Tomislav), Idegen légiós Zsolti és Tibi alkotta Qvártett szállt szembe az idegen népeket is felvonultató csapatok ellen. „T” Mester bajtárs a sofőr és a menedzser szerepét vállalta.

Nagy csatát vívtunk a Veszprémi különítménnyel, de végül is a 2. helyre értünk be. Időnk 2:06 perc.

A következő hosszú , versennyel teli időszakában a Kaposvári Betyárok sok ütközetben resztvett, ahonnan  mindig kincsekkel megrakodva, öregbítve hírnevét tért haza.

A következő nagyobb csata hol porig sújtotta ellenfeleit a Kaposvári Betyárok kompániája a Rókaűzők 2009-es esztendőben.  A front Kaposvártól Pécsig húzódót, e szakaszon teljesített elismerésre méltó szolgálatot.

Mivel a hadszíntér igencsak nagy területet fedet le domborzati nehézségekkel. Kevésnek bizonyult a létszámunk.

Új bajtársakat toboroztunk:

  • Sziget András as Grisa
  • Forró Zsófia as Zsófi
  • Horváth Gréta as Gréti
  • Lábodi Laura as Lali
  • Györék Roland as Roli
  • Czebei Réka as Czebó
  • Nagy Mónika as Mó, as Pocok

A vezér szerepét Grisa  vállalta magára, magunk közt szólva” Piszok jól csinálta”

Senki nem is kételkedtem benne. Korelnökként nagy tisztelt lengi be auráját, mire hitemre mondom rá is szolgált.

Ezzel az összeállítással kétség sem merült fel a csata vég kimenetelét illetőleg.

Győztünk!!! Időnk: 5.30 perc

 

2009 szilveszterre.

            Nagy becsű társaimmal összeültünk, hogy közösen összegezzük az elmúlt évet és porjasan szólva „pityókásan” dülöngéljünk át az újévbe.

Soha sem szabad el felejteni Roli pajti örökzöld mondatát „2010 A teljesítmények éve”!!!!

Mi így is tettünk!

Ebben az évben is szépszámmal gyűjtögettük a trófeákat.

Azt hiszem íz „ I” re a pontot a”Le Tour de Adria” tette. Minek ki találója és szervezője Roli volt. A kalandozásunk bizton állíthatom nem jöhetett volna létra Ferencz Bálint as Kuku nélkül, kinek személyében új tagnak örülhettünk.

2010 augusztus 14 én éjfél után 5 perccel indult meg a csapat lovas zászlaja (Pettucsini, Roli, Tomiszláv). Útra bocsátóink Tibi és Tomi volt. Az első 40 km a móka és kacagás jegyében telt, utána mind jobban kiáltottam fel lassabban Roli! Eddig tartott a sajtos pogi! Roli a füle botját sem mozdította, csak tekert tovább. Én úgy vártam már Barcs határállomást, mint a messiást.

Kis pihenés után, no és persze Pettucsinitről kunyizott tábla csoki után ujjult erővel vágtam bele a hűvös, izgalmakkal teli sötét éjszakába. Sajna az előre kitűzött fél távot Sziszeket nem sikerült elérnem, Kutinánál úton ért a vég. Híjába aki jó fut nem biztos, hogy jó is bicajozik. Aki lemarad az ott marad! Nagy meg könnyebbülésemre egy fertály óra múlva megérkezett a mozgó logisztikai központunk Kuku kapitánnyal és első tisztjével Mónikával, a verseny Dewoo fedélzetén. A szökevényeket Sziszek előtt értük úton, kisebb pihenő után Tesóm csatlakozott a lovassághoz. Ezután következett egy 50 km es kalandos szakasz istenháta mögötti utakon. Tesom be is adta a kulcsot! Nem gondoltuk volna, hogy bár ki is befejezi az utat. Roli és Pettucsini nem állhattak, „gyerünk, zúzzunk”! A céltól még 100 km volt vissza mikor a hegyek miatt megszakadt minden kapcsolatuk velük. Aggódásunknak volt alapja a szerpentines hegyi utakat látván. Nagy megkönnyebbülésünkre a Crazy mann! csapat kicsivel éjfél előtt elérte el a tengert. Mindenki megérkezett Senj be!

Az ősz nagy sikerének a Rókaűzőket könyvelhetjük el. Kicsit más felállással, de összelátunk.

Ez úttal új vezetőnk Györék Roland, ki nagy fába vágta fejszéjét, de nagyszerűen kivitelezte.

Új tagokkal bővültünk: Kudranyik Éva

                               Reizer Tamás

 Roli sokat tanult elődjétől Grisától és ez az eredményünkön is megcsillant. Ismét elsők lettünk! Nagyszerűen helyt állt mindenki.

 

2. Kaposvári betyárok jelene.

Ismét itt vagyunk betyártársaim szilveszter éjszakáján a vigasságok barlangjában, hol az álmok keletkeznek, melyből terv és valóság lesz. Ne feledjük. „Kitartás nélkül nincs győzelem”!

Had engedtessék meg nekem is, hogy feliratkozzak az örökzöld szlogenek kiötlői és kinyilatkozóinak sorába. „2011. A futóversenyek éve!”

 

3. Kaposvári betyárok jövője.

Tavasz meghozza számunkra a futóversenyek sorát, de előtte Rékára vár még a fedett pálya. A fedett pálya után nyáron Utánpótlás Európa Bajnokság, remélem közte be-be csusszan egy két utcai had el had.

Tibi leküzdi sérveit és beáll ismét a mókuskerékbe.

Többen kitűzték maguknak a Marathónt  Roli buzdításának hála. Ebből, én sem maradhatok ki, de majd csak ősszel. Addig is remélhetőleg sokfelé kalandozunk majd és a Kaposvári Betyárok nevétől lesz majd hangos egész Közép-Európa.

 

Készítette: Nagy Tamás