Máté Anna 3000 méteres síkfutás diákolimpiai bajnoka

2015.05.31 11:20

Hétvégén rendezett országos diákolimpiai döntőn szerepelt az Mg Produkt Kaposvári AC kiváló atlétája Máté Anna. A Táncsics Mihály gimnázium hallgatója a szombaton rendezett 1500 méteres síkfutásban 3. helyezést ért el 4:50 másodperces időeredménnyel.

A mezőny lassan kezdett, nem igazán tudtam vele mit kezdeni mivel 1500 méteren nem igazán versenyeztem. A 3. kör után kezdtünk gyorsítani, próbáltam tempóm növelni, ennek köszönhetően a 2. helyen érkeztem a célegyenesbe, de a véghajrában nem sikerült megtartani a pozíciómat és így be kellett érnem a bronzéremmel. Ettől függetlenül elégedett vagyok a helyezésemmel, várom a holnapi napot, ahol 3000 méteren indulok majd ami az erősebbik számom. - mondta Anna a versenyt követően.

Másnap 11:20 perckor rajtolt a V. korcsoportos női 3000 méteres síkfutás mezőnye melyben ott volt Anna. A rajt után a mezőny elejében próbált pozíciót foglalni. Egyenletes körökkel meglehetősen jó tempónak köszönhetően csak hárman maradtak ott az elején, Anna 3. helyen futva tartotta magát. 800 méterrel a vége előtt kezdett rámenni az előtte futó két vetélytársára, majd 650 méterrel a vége előtt ritmust váltott, melyre nem tudtak reagálni. Utolsó körre már 30 méteres előnnyel érkezett, Anna ekkor tovább növelte tempóját mellyel behozhatatlan előnyre tett szert. Célegyenesre fordulva már csak az óra volt az ellenfele, ideje 10:07.97. Egyéni csúccsal, kiváló versenyzésél megszerezte élete első magyar bajnoki címét!

Nagyon örülök a győzelemnek és az egyéni csúcsnak. Ki mondhatatlanul boldog vagyok, hogy ilyen jól sikerül a verseny, melyet köszönhetek edzőmnek Hirt Mihálynak és szüleimnek, nélkülük nem sikerülhetett volna. - széles mosoly közt mesélte Máté Anna a történéseket.

Középen Máté Anna, a bajnok edzője Hirt Mihály

Töretlen fejlődésének és eredményeinek köszönhetően Annát meghívták a magyar válogatottba is, melynek keretei között június 6-án részt vesz Szlovákiában rendezett válogatott viadalon. 

—————

Vissza